Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Västerås Roedeers - Arlanda Jets

Västerås Roedeers Arlanda Jets
50   6
2011-08-14 14:00
U-17
Arosvallen
Vasagatan, Västerås
Matchfilmer
Taggat, fokuserat, skickligt och fysiskt spel gav fjärde segern.
(varav bara tre numera räknas)
Matchrapport U17 Norra 2011-08-14
Västerås
vs Arlanda Jets
Arosvallen Västerås

Det var dags för seriefinal och halvtid av U17 Norra, en väntad hård batalj mot alltid duktiga och välspelande Arlanda. Innan match skrev jag ” Ingenting är omöjligt utan ALLT är möjligt” ändå tror jag att många av våra spelare tvekade inför att man skulle besegra Arlanda. Nu visade det sig reda vid första driven att något speciellt var på gång. Klockrena passningar, blockeringar och ett frustande, flåsande hålögt stirrande offense. Redan där förstod man att Roedeers skulle stå bra upp mot Arlanda. Vårt offense tog yard och Jonathan Andersson levererade flera både långa och korta pass som blandades med effektiva springspel oftast från Eddie Haddad.
När det var 6.44 kvar av Q1 skickade Jonathan Andersson fram en delikat passning till yrvädret Marlon Escobar som skickligt springer in dagens första TD, sedan följde Jonathan upp med att själv springa in EP.
Två minuter senare kom dagens första sack, Pontus Ramstad smiter bakom Arlandas linje och häver sig på deras QB.
Roedeers har spelet samt tar yard hela tiden men Arlanda står bra emot, tiden rullar på.
När 55 sekunder återstår gör Roedeers sin andra TD efter att pressat Arlanda tillbaka till sin 2-yards linje springer Jonathan A in bollen i EZ. Det efterföljande extra poäng försöket misslyckas.
I andra Q står spelet och väger, bägge lagen tar yard, en bit in i Q2 Lyckas Mattias Gauthier med en interception. Inte förrän när det återstår 1.01 av Q kommer nästa TD, Marlon springer in sin andra TD för dagen och Eddie Haddad springer sedan in extra poängen.
På den efterföljande KO avancerar Arlanda till mitten av planen, med ett lyckat snyggt långt pass tar man mer yard och får sedan hjälp av Roedeers genom bestraffningar. Man är framme på Roedeers 2yards linje och springer in sin första TD när det återstår 33 sek av Q2, de misslyckas sedan med sin EP.
Ställningen är nu 22-6 strax innan halvtid. Roedeers fixar med två långa pass ett bra läge, även om en del på planen inte trodde på möjligheten så lyckas man med 3 sekunder kvar utöka sin ledning genom att Joel Bygg plockar upp en passning från Jonathan A och fixar sin första TD för dagen. På det efterföljande EP försöket är det dags för Marlon att fastställa halvtidsresultatet till 30-6.
Tredje Q blev poänglös, Arlanda stod emot bra trotts att de låg under med 24 poäng. Anton Englund Holm skickar ner Arlandas QB för dagens andra sack.
I början av fjärde Q fångar Eddie en punt och returnerar bollen till Arlandas 40yards markeringen. Danilo följer upp med kvällens 3:e sack och Gauthier fixar sin andra interception och springer 40 yard ner till Arlandas 3 yards markering.
Sebastian Degerlund som nu spelar QB lämnar över bollen till Eddie Haddad och efter mycket bra block från Johan Eneroth springer in ännu en TD.
Jonathan Andersson som är säkerheten själv på kickar fixar en poäng på EP och ställningen är nu med 8.43 kvar av matchen 37-6.
Drygt 4 minuter senare var det dags för Haddad igen genom att i mitten springa in ännu en TD. Nu var ställningen med 4.20 kvar 43-6 efter ett misslyckat extrapoängsförsök.
Roedeers fortsätter producera och ta yard med endast en minut kvar av matchen sätter Haddad sin 3:e TD för dagen och Jonathan A kickar in ännu en EP.
Ställningen och slutresultatet blev nu 50-6 till Roedeers.
Större siffror än vad många väntat sig, men Roedeers tog tillfället, spelade fokuserat och bra läste och låste deras Offense samt spelade själv stort med mycket bra självförtroende.
Vi skall komma ihåg att Arlanda saknade 2 kanske 3 av sina bättre spelare vilket för den skull INTE förtar Roedeers spel. Var nog bland det bästa spelet som U17 presterat, på en hel match, så här långt detta år.
Skulle tro att returmötet på Midgårdsvallen den 2/10 kommer att bli tuffare resultatmässigt. Jets lär säkert vara revanschsugna, samt kommer att mönstra en annan uppställning.
Kan tänka mig att förstärkning kommer från några U19 spelare, men som jag sa inledningsvis. ”Ingeting är omöjligt utan ALLT är möjligt” får gälla även den matchen.
 
Nu får vi ladda om för nästa match, tyvärr så har Gefle Red Devils dragit sig ur serien vilket gör att vi har två veckor (när detta skrivs) kvar till nästa match.
Man brukar säga att bollen är rund ……… vilket den inte är denna sport, så därför kan bollen gå/rulla/studsa/springas åt alla håll.
Matchen måste SPELAS det går inte bara ställa in skor på planen eller tro bollen gör allt.
Alla behövs och måste komma ner på träningar och matcher. Vi har JÄ—GT kul i ett vinnande lag där ”Ingeting är omöjligt utan ALLT är möjligt”
 
Poäng

Marlon Escobar
14p
Jonathan Andersson
10p
Eddie Haddad
20p
Joel Bygg
6p


Nästa match är borta mot Carlstad Crusaders den 4/9.
 
Jan Törnblom