Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Västerås Roedeers - Uppsala 86ers

Västerås Roedeers Uppsala 86ers
46   16
2011-09-17 16:30
U-17
Arosvallen
Vasagatan, Västerås
Västerås Roedeers U17 kunde under Lördagskvällen räkna in sin femte raka vinst i serien och med det säkra seriesegern i U17 Norra. Motståndare den här gången var Uppsala 86:ers som i sina två senaste matcher hade nollat sina motståndare Arlanda respektive Carlstad.
Uppsala började med att sparka av med en onside kick, visade sig sedan under matchen att man nästan genomgående försökte med onside kickar ut att lyckas, detta gav istället alltid Roedeers bättre lägen utan att behöva jobba för det.
Roedeers första drive var effektiv, man tuggade på säkert och effektivt och redan efter 1,31 gav det resultat. En passning från QB Jonathan Andersson till dagens (nästan) Mr 100 %  Marlon Escobar som fixade sin första av dagens tre TD, efter misslyckat EP var ställningen 6-0.
Den efterföljande kicken fångas upp av 86:ers för dagens bäste spelare Björn Sundqvist men han tacklas effektivt och tidigt av Marlon Escobar och Uppsala får börja på egen 25 yardlinje.  
En stund senare (2.45 in i matchen) var det dags igen på vår 30 yardlinje fångar Marlon Escobar en interception. På det tog det bara en dryg minut innan det var dags igen, 12-0 genom Joel Bygg som fånga upp ännu en passning från Jonathan Andersson. Det följande EP försöket är lyckat genom att Eddie Haddad springer in 2p och ställningen är med 6.28 kvar 14-0.
Uppsala reducerade ställningen till 14-7 efter att man fångat en
interception och på spelet efter kunde man springa in sin första TD och även lyckas kicka in EP. 
Sedan kom åter en onside kick från 86:ers, den fångas upp tidigt av Marlon Escobar som sedan springer 60yard ner till Uppsalas egna 20yard linje och skaffar Roedeers ett bra läge för att utöka ledningen. En lång passning, 25yard, fångas av Marlon Escobar som enkelt utökar Roedeers ledning till 20-7 strax innan slutet på första Q.
I andra Q drar Roedeers på sig en del penalty’s och hamnar onödigt långt bak på egen 20 yard linje, men med en ny lång passning från QB Andersson till, jo han igen, Marlon Escobar så utökas ledningen till 26-7 med 3.37 kvar till halvtid.
I andra halvlek var det Roedeers tur att kicka, efter en ”super kick” av Mattias Gauthier och effektiv och hård tackling av Escobar får Uppsala starta långt ner på egen plan halva. Spelet efter
fumblar Uppsala och bollen fångas upp av Hugo Wallin, Roedeers tar nu över på 86:ers egna 20 yard linje. På efterföljande spel får se en ”Magic” passning från Andersson till Eddie Haddad och ställningen är nu 32-7 efter ännu ett misslyckat EP, tid kvar av 3:e 3.34. Vid den efterföljande kicken var Roedeers bara 10 man på plan, det visade sig vara ödesdigert 86:ers returnerar bollen hela vägen för en TD och reducerar till 32-13.
Med 4.51 kvar av 3:e kom en 55 yard passning från QB Andersson till en hårt uppvaktad Joel Bygg, tre man på sig, som fångade bollen sprang ifrån sin uppvaktning och ökade på ledningen med 6poäng. Det följande EP försöket tog QB Andersson själv hand om och så var ställningen 40-13.
Vi får inte glömma att nämna vårat
defense som för dagen näst intill var 100%, de var mycket effektiva och stoppade ideligen 86:ers passningsförsök eller springförsök. Man var ofta tidigt på och stressade deras QB med följd att 86:ers ofta kom i dåliga lägen på egen planhalva, med följd av att de hade tredje eller fjärde och långt på egen plan. Har inte full koll men minst 6 sacks åstadkom vårt defense, Erik Törnblom 2, Jonathan Andersson 3 och Danilo Romo 1, det kan ha varit fler, lägg där till många hårda och effektiva tacklingar av ett mycket taggat och bra spelande defense. Ett exempel på vårt duktiga och effektivt defense var i slutet av tredje, Uppsala har tredje och mycket långt, Törnblom tacklar hårt med följd att en fumble uppstår den fångas upp av Joel Bygg.
Ännu en lång passning i fjärde nu från QB Sebastian Degerlund till Matthias Gauthier utökade Roedeers ledning med 5.18 kvar att spela till 46-13. Uppsala lyckades sedan reducera med ett
Field goal och sedan fastställa slut resultatet till 46-16.
Det var en match där alla gav allt, där alla var fokuserade, där vårat
defense var näst intill fullkomliga och där vårat offense tuggade på lugnt och säkert, där alla visade att man vill spela bra fotboll. Kan vi mobilisera samma effektivitet om två veckor? Ja tror det.
                                                                                                                                                     

Poäng
 
Marlon Escobar
18
Joel Bygg
12
Eddie Haddad
 8
Mattias Gauthier
  6
Jonathan Andersson
 2