Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Stockholm Mean Machine - Västerås Roedeers

Stockholm Mean Machine Västerås Roedeers
38   14
2011-06-04 15:30
U-19
Östermalms IP
Stockholm
Matchbilder
Foto: Robban Rönnkvist
Foto: Robban Rönnkvist

Lördagen den 4/6 var det meningen att U19 skulle ta sin första seger sedan seriepremiären, men tyvärr kunde vi inte mönstra fullt manskap. Till detta ska läggas att SMM hade ca 20 man ombytta, det var 28 grader i skuggan och VR dessutom mönstrade två Rookies som faktiskt fick spela non-stop hela matchen.

Q1. VR började matchen med att sparka iväg bollen och på den efterföljande returen lyckades eddie Eriksson direkt med en Forced Fumble som dock återerövrades av SMM. Den efterföljande driven blev kort men effektiv för SMM som direkt gjorde TD + EP för 8-0.
Roedeers kunde sedan sätta in sitt anfall och jobbade sig långt ner på SMM:s planhalva. Tyvärr tog SMM en interception i egen end-zone som de sedan lyckades returnera hela vägen för dagens andra TD + EP så att ställningen nu var 16-0.

Q2. SMM fortsatte att göra lite som de ville med sina springspel och gick fram för ytterligare en TD + EP och sällningen 24-0. Roedeers replik kom dock omgående då QB kevin Sundström hittade fram med en 15y pass till Philip Haag som sedan sprang 30y för dagens första TD och ställningen 24-6.
Lyckan varade dock inte speciellt länge eftersom SMM på efterföljande kickoff returnerade denna hela vägen för en TD + EP till ställningen 32-6.

Q3. Efter halvtid utgick Eddie Eriksson efter en axelskada och endast EN avbytare fanns att tillgå. Roedeers andra TD sprangs (50y) in av Kevin Holland för ställningen  32-12. Philip Haag fixade EP till 32-14.

Q4. SMM satte ytterligare en TD som gjorde ställningen till 40-14 som också blev slutresultat (ännu ej officiellt). Roedeers vara bara en tappad boll i End-zone för ytterligare en TD men en dag som denna så var det väl nästan bestämt på förhand att den bollen skulle tappas.

Noterbart:
SMM hade EN lyckad passning på hela matchen och det var på EP, dessutom passade man bollen ytterligare endast en gång !
Kevin Holland var bästa spelare i Roedeers.

Poäng Roedeers:
Kevin Holland - 6p
Philip Haag - 8p (6+2)

Nästa match hemma på Arosvallen söndagen den 12/6 klockan 17.00 mot DIF.