Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Västerås Roedeers - Djurgården IF

Västerås Roedeers Djurgårdens IF
22   28
2011-06-12 17:00
U-19
Arosvallen
Vasagatan, Västerås
Matchbilder
Foto: Robban Rönnkvist
Foto: Robban Rönnkvist

 Söndagen den 12/6 var det dags för ett segertörstande Roedeers att ta sig an DIF hemma på Arosvallen.

Roedeers mönstade denna sena eftermiddag 16 spelare (vilket var det högsta antalet hittills när man inte räknar med killarna från U17-laget) och DIF hade +25 spelare ombytta till match.
 

Matchen började synnerligen illa för Roedeers som tämligen omgående hamnade i underläge sedan DIF gjort två TD:s (+3 EP).
Således var ställningen efter Q1, 0-15 till DIF.
 

Till Q2 gjorde Roedeers lite justeringar på O-line samtidigt som D-line visade att det skulle kännas att spela mot Västerås. Jonas Nordmarck fixade en QB-sack och Philip Hasler ordnade en fumble recovery. Därefter, med ca. 6 minuter kvar av halvleken ordnade Kevin Holland Roedeers första TD för dagen och Kevin Sundström sprang in med EP för ytterligare två poäng. När sedan DIF fick sätta in sitt anfall så var Jonas Nordmarck där och ordnade en fumble recovery och med ca. 2.30 kvar av halvleken fixade Philip Haag en TD + EP (2p). Hastigt och lustigt hade Roedeers både gått ikapp och förbi och ledde nu matchen med 16-15.
Tyvärr hade en DIF-spelare ådragit sig en huvud-/nackskada efter en kollision med Philip Haag, så att ambulanstransport var nödvändig. Detta uppehåll kom - skulle det visa sig - tämligen olämpligt för Roedeers som tappade lite momentum samtidigt som DIF kunde samla sig på nytt. Med endast 22 sekunder kvar gjorde sedan DIF sin tredje TD för dagen och sparkade även in EP.

Halvtidsresultat: 16-22

I Q3 kunde sedan Roedeers utjämna till 22 lika sedan Philip Haag gjort sin andra TD för aftonen. Nästkommande drive lyckades DIF driva ända ner till Roedeers 4 yards linje men där tog det stopp sedan Jonas Nordmarck återigen fixat en fumble recovery. Roedeers lyckades dock inte göra någonting av detta utan fick punta bollen omgående.

I Q4 gör sedan DIF ytterligare en TD för ställningen 22-28 och lyckas därefter effektivt "mjölka klockan". Roedeers stoppar DIF på egen 10 yards linje med ca 1 minut kvar av matchen, men med endast en Time-out kvar att utnyttja. Vi tog oss dock rask framåt och fick stopp på klockan b.la genom att springa ut på sidan och spika bollen. Till sist var vi framme på DIF:s 30e yardlinje men då återstod endast två sekunder och dagens sista spel misslyckades varvid ytterligare en förlust var inkasserad. Att DIF kom undan med blotta förskräckelsen är en underdrift, men det är så här det är i idrottens underbara värld.

 

Slutresultat: 22-28

 

Mycket kan sägas om denna match men att den var underhållande är helt klart. Med fullt manskap är det troligt att vi hade orkat även i Q4, men de spelare som dubblerade och slet som galärslavar ska ha en stor eloge för detta. Christoffer Bjerkensli i synnerhet förtjänar ett omnämnande för sitt slit och ledarskap ute på planen. Hela O-line skötte sig nästintill klanderfritt och gav hela tiden (DIF var aldrig i närheten av att få till en sack) vår QB Kevin Sundström gott om tid att bestämma sig för vad han skulle göra med bollen.
Philip Haag, Jonas Nordmarck och Kevin Holland utmärkte sig också lite över det vanliga men HELA laget ska ha en STOR eloge för sin insats och kämpaanda.
Kul att även få välkomna Philip Lagerbäck och Patrik Karlsson som båda två gjorde sina premiärmatcher i U19-laget.

Vi tar nya tag och efter sommaruppehållet ska Örebro få sota för denna förlust - var så säkra.
Det är dubbelmöten mot Örebro två fredagar på raken - den första matchen spelas den 5/8.

Lite statistik:
Fumble recoverys - Jonas Nordmarck 2st, Philip Hasler 1st.
QB-sacks - Jonas Nordmarck 1st

Poäng:
Philip Haag - 14p
Kevin Holland - 6p