Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Örebro Black Knights - Västerås Roedeers

Örebro Black Knights Västerås Roedeers
20   28
2011-08-12 19:00
U-19
Arosvallen ! OBS !
Västerås
Matchfilmer

U19 vann bortamatchen på hemmaarenan !

Fredagen den 12/8 var det meningen att Roedeers U19 skulle spelat returmötet mot Örebro Black Knights på Rosta Gärde i Örebro. Dock kom man från Örebros sida på att den planen inte har någon belysning (någon annan plan fanns heller inte tillgänglig) varför en kvällsmatch inte skulle kunna genomföras utan att tidigarelägga avspark. Detta var ej möjligt för oss i Roedeers och förslaget att istället spela dagen efter avvisades det också. Istället "erbjöd" vi Örebro att spela matchen i Västerås istället, vilket accepterades av Örebro. Till råga på allt detta strul visade det sig sedan även att Örebro inte hade försäkrat sig om att ett domarteam var uttaget till matchen och således fick vi under matchdagen "ragga ihop" fyra domare till matchen.

Detta var alltså returmötet efter matchen som spelades för fyra dagar sedan (8/8) och där Roedeers stod som segrare.
Vi visste att Örebro skulle göra allt för en seger och ge allt i varje down, och detta fick vi verkligen bekräftat så snart matchen påbörjats.

Till denna match hade Roedeers 15 spelare ombytta och Örebro 16 stycken. Pontus Wiberg och Martin Otrander säsongsdebuterade och Danilo Romo från U17 lånades hastigt in eftersom vi fått ett sent återbud på O-line.

I Q1 var spelet stundtals lite slarvigt och det enda av vikt som hände var att ÖBK tog matchens första Interception med ca 3 minuter kvar.
I Q2 började sedan spelet att utvecklas lite mera. Roedeers QB Kevin Sundström sprang själv in med bollen (13 yards) för matchens första poäng, (0-6).
ÖBK replikerade sedan per omgående genom ÖBK:s för dagen bästa spelare #34 Filip Bäckström som satte en TD för ställningen 6-6. ÖBK lyckades även med EP för ställningen 8-6. Därefter hittade Kevin Sundström fram med en lång passning till WR Erik "Gevalia" Bodén som sedan kunde springa ca 30 yards för en TD och ställningen 8-12. EP tog Kevin Sundström själv hand om genom att ta med sig bollen in i End-zone. Därefter stoppade Roedeers ÖBK:s drive och i nästkommande drive gjorde Kevin Sundström sin andra TD för aftonen och ställningen 8-20, vilket även var haltidsresultat.

Q3 dominerades av Defense men ÖBK var aningen hetare och kunde flytta bollen bättre än Roedeers. med endast 5 sekunder kvar av Q3 gjorde ÖBK sin andra TD för kvällen och ställningen 14-20.
I Q4 utjämnade sedan ÖBK till 20-20 med 6:55 kvar av matchen. Nu var det nerv i matchen och ÖBK lyckades tämligen omgående med ytterligare en Interception. Roedeers Defense stoppade dock ÖBK:s drive och satte in sitt Offense ytterligare en gång. Efter en lång drive och med ca 2 yards kvar till End-zone lyckas sedan återigen Kevin Sundström springa in med bollen för en TD då endast 1:46 återstod av matchen. EP tog Kevin själv hand om och ställningen var 20-28.
ÖBK:s offensiva drive trodde vi att vi stoppat sedan Philip Haag stoppat ÖBK:s QB för "loss of yards" på 4:e försöket. Philip var dock lite för "het" och drog på sig 15 yards bestraffning för osportsligt uppträdande vilket automatiskt gav 4 nya försök för ÖBK. Örebro tuggade sig ner mot End-zone men matchen avgjordes definitivt när Roedeers Kevin Holland tog en Interception med endast 13 sekunder kvar av matchen. Därefter knäade Roedeers ut matchen och kunde inkassera en kämpaseger där spelarna verkligen visade hjärta och moral hela matchen.

Slutresultatet skrevs till 20-28.

Detta var Roedeers 2:a raka seger och nu laddar vi om inför nästa match som spelas hemma på Arosvallen fredagen den 19/8 med Kickoff klockan 20.00 ! Motståndare denna gång blir Arlanda Jets.

Statistik Roedeers
Poäng:
Kevin Sundström: 22p
Erik Bodén: 6p