Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Nyheter

Damlaget 2018

Damlaget söker nya spelare!

 

Välkommen att provträna med damlaget:

Måndagar 17:30-18:30 Gymträning Arosvallen

Onsdagar 19:30-21:00 Fotbollsträning Solid Park (7/3 är fotbollsträningen inställd och vi har filmmöte och gym på Arosvallen istället 18-20)

Söndagar 17:30-19:30 Fotbollsträning Plåthallen Rocklunda

Hör gärna av er innan så att vi vet att du kommer och kan ta med utrustning!

Varmt välkomna!

 

En pokal till för U-13

I den gångna helgen gick Marvels Lucia cup av stapeln i Göteborg. Roedeers U-13 lag förstärkt av spelare ifrån Örebro Black Knights och Uppsala 86:rs var på plats för att försvara vinstpokalen ifrån förra året.

Första matchen var mot värdlaget Göteborg Marvels. Det blev en tuff och spännande match som inleddes lite skakigt och som kom att avgöras av att Roedeers lyckats få in fler extra poäng än Marvels. Vinst 20 – 22 och vidare mot Limhamn Griffins.

Roedeers herrlag utökar coachstaben

Herrlagets huvudtränare Martin Dreifaldt har gjort klart med fyra ytterligare coacher till sin coachstab inför 2018

Sedan tidigare har vi rapporterat att Niklas Andersson kommer vara Defensive coordinaror och ny fyller Martin på med fyra positions coacher.

 

Ny huvudtränare klar för Roedeers herrlag

Nu är det klart att Martin Dreifaldt tar över som huvudtränare för klubbens herrlag, för er som följt Roedeers på senare delen av -90 talet så är kanske namnet bekant.

EM-Guld för Sveriges juniorlandslag

Preview - Roedeers @ Örebro Black Knights 1/7 13:00 - Division 1 Dam

Imorgon åker damlaget (4:a) till Örebro (1:a) och spelar SM-semifinal för 4:e året i rad. Där väntar match mor suveräna seriesegrarna Örebro Black Knights och matchen kommer att spelas på Behrn Arena. Vinst och det väntar SM-final, även den på Behrn Arena, förlust och säsongen är över för denna gång. För dom som inte har möjlighet att se matchen på plats så kommer den även streamas här: https://saff.solidtango.com/live/damer-div-1-semifinal-2017-orebro-black-knights-vs-vasteras-roedeers

Preview - Roedeers @ Stockholm Mean Machines 17/6 13:00 - Division 1 Dam

Idag åker Roedeers damlag (4:a) till Stockholm och Zinkensdamm för att ta sig an Mean Machines (3:a). Vinst och Roedeers säkrar 3:e platsen och deras bästa placering någonsin, förlust och klara seriesegrarna Örebro väntar i semifinalen. För dom som inte kan komma till Zinkensdamm kommer matchen stream live här. (https://saff.solidtango.com/live/div-1-damer-stockhom-mean-machines-vs-vasteras-roedeers-17-juni-kl-13-00)

Preview - Roedeers @ Jönköping Spartans 10/6 17:00 - Division 1 Dam

Idag åker Roedeers damlag (4:a) ner till Jönköping för match mot Spartans (6:a). I en oerhört viktig match för slutspelet, vinst och Roedeers är klara för slutspel men förlust och det kommer troligen krävas en vinst i sista matchen mot SMM för att ens komma till slutspel.

Preview - Roedeers vs. Arlanda Jets 4/6 15:00 - Division 1 Dam

På söndag 4/6 välkomnar Roedeers damlag (3:a) fjolårsfinalisterna Arlanda Jets (4:a) till Arosvallen för årets sista hemmamatch i serien. Det här är en match med stor betydelse för både slutspelsplatsen och även chansen till hemmaplansfördel i semifinalen.

Preview - Roedeers @ Carlstad Crusaders 28/5 12:00 - Division 1 Dam

Imorgon söndag 28/5 åker Roedeers damlag (4:a) till Carlstad (3:a) för en borta match med stor betydelse för slutspelsracet. Västerås satsar på att komma in i vinnarspåret igen efter förlusten sist mot Örebro medans Carlstad hoppas bygga vidare på sin winning streak med 3 raka segrar utan insläppt poäng.

Preview - Roedeers vs. Örebro Black Knights 13/5 15:00 - Division 1 Dam

Imorgon lördag välkomnar vi dom svenska mästarinnorna Örebro Black Knights till Arosvallen. I vad som också är en match mellan 1:an och 2:an i serien och dom enda 2 kvarvarande lagen utan förlust.

Preview - Roedeers vs. Limhamn Griffins 6/5 15:00 - Division 1 Dam

Imorgon är det dags igen för damlaget att spela hemma på Arosvallen. Då gästas vi av Limhamn Griffins från längst ner i Sverige.

Förra matchen (vinst 31-6) gick tyngre än väntat, delvis pga. lite underskattning av Borås som kom från en 0 - 60 förlust mot Carlstada och delvis då vi drog på oss väldigt många flaggor på offense. Men offense trummade ändå på bra trots flaggor med totalt nästan 400 yards. QB Sara Göranzon visade vägen med 93 yards passing och 2 TD samt ytterliggare 34 yards på marken och 1 TD. Annars så fortsatte offense gå igenom Moa Toll på marken som sprang 24 gånger för 128 yards och 1 TD. Slutresultatet fastställdes med ett snyggt 40 yards passningsspel fram till WR Natalia Edlund.

Inofficiellt världrekord av Roedeers Vilma Olsson i helgen

Västerås Roedeers damspelare Vilma Olsson är inte bara en av Sveriges bästa runningbacks i amerikansk fotboll, hon är nu även (inofficiellt) värdens starkaste i sin klass i styrkelyft.

Vilma deltog den gångna helgen i ungdoms sm i styrkelyft som arrangerades i Örebro, Vilma tävlar klassen -72 kg. Vilma matchades klokt av sin tränare och det finns mer att göra på resultaten till nästa gång.

Det blev många rekord som slogs denna helg trotts att detta var det första sm som hon deltagit i.

Preview - Roedeers @ Borås Rhinos 23/4 14:00 - Division 1 Dam

Årets första borta match är också årets längsta i seriespelet. Roedeers damlag åker till Borås för att ta andra raka segern för säsongen.

Preview - Roedeers vs. Göteborg Marvels 17/4 14:00 - Division 1 Dam

Då var det äntligen dags för premiär 2017! I första matchen gästas vi av Göteborg Marvels.

Dubbel Svensk Mästare ansluter till Roedeers damlag

Västerås Roedeers för förstärkning på linjen genom tvåfaldinga svenska mästarinnan Alice Granvik.

Alice flyttade till Västerås 2016 för att studera på Mälardalens högskola, hon spelade dock säaongen 2016 med sin moderklubb Stockholm Mean Machines, nu är det dock klart att Alice förstärker Roedeers kommande säsong vilken vi är glada för.

I Mean Machines spelade Alice främst Defensive End men har erfarenhet att även spela på den offensiva linjen som tackle och guard, Alice gör sin fjärde säsong och ser fram emot en rolig säsong och har stora förhoppningar att det skall gå bra för laget.

Super Bowl partyt på Allstar inställt

Tyvärr måste vi meddela att det planerade Super Bowl partyt på Allstar på söndag måste ställas in, anledningen är att för få personer anmält sig för att få det att går runt ekonomiskt.

Super Bowl Party med Roedeers på Allstar


 

Nu är det klart vilka lag som gör upp om den åtrovärda Vince Lombardi Trophy söndagen den 5 februari på NRG statium i Houston

Västerås Roedeers tillsammans med Allstar anordnar detta event.

Serieindelningen för säsongen 2017 är nu klar

Idag blev det klart med serieindelningen inför kommande säsong 2017.

I Div 1 damserien hittar vi två nya lag som kommer till seriespel 2017, det är Borås Rihnos och Limhamn Griffins.
Det innebär att damserien utökas från sju till nio lag 2017, serien kommer att spelas i ett rakt serie där alla möter alla hemma eller borta och de fyra bästa lagen går till slutspel.

Det är fantastiskt roligt att Limhamn och Borås kommer till spel i år, det innnebär att damserien växer och att det nu finns lag från Malmö i söder till Västerås som det nordligaste laget.

Seger för Roedeers u13-lag i Marvels Lucia Cup 2016

Västerås Roedeers duktiga u13-lag har i helgen varit nere i Göteborg och spelat Marvels Lucia Cup, laget har gjort en enorm laginsats och gått obesegrade genom hela turneringen.

Turneringen startade med en hård match mot Göteborg Marvels Blue, det blev en tajt match som Roedeers vann med 30-32, den segern föjldes upp med seger i matchen mot Göteborg Marvels White med 38-18.

Efter en liten paus på eftermiddagen återstod två matcher, först ut av dessa var Arlanda Jets. Roedeers vann den matchen med 26-12. Dagens sista match blev mot Carlstad Crusaders som sedan även blev finalmotståndare där Roedeers vann med 30-0

Lucis Trofen stundar för vårt Junior lag U13

Nu till helgen spelas juniorturneringen Lucia Trofén I Göteborg, en turnering som arrangeras av Göteborg Marvels.

Det är en turnering med 8 lag fördelade på 2 grupper som gör upp om Lucia Pokalen.

Det är andra året som Roedeers deltar i denna turnering som är mycket uppskattad av spelare och ledare.

Grupp A består av Arlanda Jets, Göteborg Marvels White, Lilleström Starfighters och Limhamn Griffins.

Grupp B består av Carlshamn Oakleaves, Carlstad Crusaders, Göteborg Marvels Blue och Västerås Roedeers.

Spelare från Roedeers i Sveriges största ungdomsturnering

I helgen deltog spelare från Roedeers i Sveriges största ungdomsturnering i amerikansk fotboll, Dukes Tournament i Skövde.
Tillsammans med spelare från Uppsala och Örebro bildades gemensamma lag i U13 klassen, MSAFF 1 och 2.

Nu drar slutspelet igång i Superserien

På lördag är det dags för den första av två semifinaler i årets upplaga av superserien, först ut är regerande mästarna Carlstad Crusaders som tar emot Tyresö Royal Crowns på Tingvalla i Karlstad på lördag kl. 12.00, den andra semifinalen spelas på söndag på Behrn Arena kl.15.30 då Örebro Black Knights tar emot Uppsala 86:ers.

Årsmöte 6/7 kl. 18.00 Bombardier Arena Konferensrum C

Vi hälsar alla medlemmar välkomna till Årsmöte för 2015

Med vänlig hälsning!
Styrelsen Västerås Roedeers

Förlust mot Djurgården

Det blev en förlust för herrlaget hemma mot Djurgården. 
Efter att ha tagit ledningen med 7-0 som laget höll till halvtid så kunde Djurgården komma ikapp och förbi. 
Roedeers gjorde för många misstag på offense för att kunna hålla i ledningen genom hela matchen.

Matchen slutade 7-21

Mer info kommer senare
 

GAMEDAY

Gameday!

Idag söndag tar Roedeers emot Djurgårdens IF för en sista match i år.

Kom ner till Arosvallen och heja fram laget till en seger!

Arosvallen klockan 15:00

Damerna klara för semifinal

Efter seger hemma mot Jönköping Spartans med 12 - 0 så är Roedeers damer klara för semifinal.

Artikel i VLT

Poänggörare var:

Moa Toll 6 p

Sara Jenderklint Göranzon 6 p

Preview - Roedeers vs Jönköping Spartans - Division 1 Dam

Imorgon lördag välkomnar vi Jönköping Spartans till Arosvallen för årets sista seriematch, årets sista hemmamatch och en direkt avgörande match om vilka som tar den sista slutspelsplatsen. Kick off 15:00.

Sista matchen i år

söndag kommer Djurgården till Västerås för att spela sista grundspelsmatchen i div 1 norra.

Preview - Roedeers vs Örebro Black Knights - Division 1 Dam

Imorgon söndag åker vi till Rosta Gärde och Örebro för omgång 5 mot redan klara seriesegrarna Örebro Black Knights. Kick off 14:00.

Förra matchen
Spelades mot regerande mästarna Stockholm Mean Machines, där vi föll med 0-28. Vi gjorde en ok match på defense även om vi gjorde några misstag på springspelen och gav upp lite för mycket mot passpelet på slutet. Offensivt visade vi att vi kan flytta bollen men begick för många misstag för att riktigt kunna hota SMM i matchen.

Matchrapport Umeå-Västerås 4/6-16

En perfekt fotbollsdag mötte oss idag på Nolias konstgräs när Umeå AFC stod för motståndet. Solen var blygsam och så var även vår gnista idag, åtminstone till en början!

 

Seger!

Det blev seger för herrlagets bortamatch mot Umeå idag lördag.

Efter underläge i hela matchen kunde Roedeers i fjärde kvarten vända och avgöra med ett fieldgoal.
Slutresultatet blev 18-19.

Utförligare rapport kommer senare.

Norrköping drar sig ur

Norrköping Panthers drar sig ur seriespel.

De anger många skadade som anledning.
Detta innebär att alla Norrköpings matcher stryks ur tabellen, division 1 norra. För Roedeers del innebär det en extra spelledig helg. Sista hemmamatchen blir nu 19 juni mot Djurgården.

Matchrapport Gefle Red Devils - Västerås Roedeers

Matchrapport Gävle Red Devils - Västerås Roedeers 21/5-16

Preview - Roedeers vs Stockholm Mean Machines - Division 1 Dam

Vi välkomnar regerande svenska mästarna Stockholm Mean Machines till Arosvallen. Där Roedeers jagar tredje raka segern samtidigt som SMM vill ta revansch för förra helgens förlust mot Örebro.

Preview Gävle Red Devils - Västerås Roedeers

Efter en mixad vecka vad det gäller både närvaro och fokus tar vi och sätter oss på bussen mot Gävle för att möta Red Devils på lördag eftermiddag kl 15:00 på Nynäs IP.

Vi kommer till den här matchen med en ganska medioker tisdagsträning, dels på grund av sjukdomar men också skador. På torsdagen hade vi tillbaka folk på

På lördag åker herrarna till Gävle

På lördag 21 maj åker herrarna till Gävle och möter Red Devils klockan 15:00 på Nynäs IP.

 

Roedeers och Red Devils har mötts 22 gånger genom åren. I slutet av 80 talet och på 90 talet hade Roedeers stora problem att vinna över Gefle men under 00-talet jämnade det ut sig och från 2010 så har Roedeers bara förlorat en enda gång och det var fem år sedan. Snittresultatet genom åren är 22-17 till Roedeers fördel.

Matchrapport - Roedeers @ Göteborg Marvels - Division 1 Dam

Det var ett grått och blåsigt Göteborg när vi tog oss an Marvels och tog andra segern för säsongen med 18-6.

Vinst för damerna

Det blev en vinst för Roedeers damlag när de åkte till Göetborg och mötte Marvels.
Efter halvtidsresultatet 0-12 kunde de vinna med 6-18.

Mer info kommer

GAMEDAY för damerna

Idag möter damlaget Göteborg Marvels på Backavallen i Göteborg.

Lagen har bara mötts en gång tidigare och det var i fjol. Då kom Göteborg till Västerås och Roedeers kunde vinna matchen med 12-0.

Är ni i Göteborg så ta er till Backavallen och titta på matchen 15:00.

Preview - Roedeers @ Göteborg Marvels - Division 1 Dam

Då var det dags för årets andra bortamatch och en långresa ner till Göteborg för ett möte med Marvels. Där vi vill bygga vidare på förra omgångens seger medans Göteborg vill ta årets första seger i deras hemmapremiär.

Matchrapport Telge Truckers - Västerås Roedeers

Matchrapport

Södertälje tog emot oss på Brunnsängs IP under grått och lite småtråkigt väder. Vi kom till matchen efter en enormt bra träningsvecka med mer positivitet och mer lugn kändes det som om vi kom till den här matchen som ett nytt lag.

Vi väljer och ta emot bollen i början av matchen och vi tappar bollen nästan direkt efter kickoff men vi spelar strålande försvar och tar tillbaka bollen och gör sedan TD nästan direkt därefter. (Karl Lind 0-6)

GAMEDAY

 

Matchdag!

Idag klockan 13:00 startar matchen på Brunnsängs IP i Södertälje!

Preview inför Truckers - Roedeers

Preview Södertälje Truckers v Västerås Roedeers 14/5-16 

Efter en riktigt bra vecka så har vi nu chans på årets första seger, och verkligen få se vart vi ligger till spelmässigt.
Förra veckan var det på tok för mycket nybörjarmisstag och även nervositeten smög sig på för våra unga killar. 

Telge Truckers - Västerås Roedeers

 

Matchrapport Västerås Roedeers - Arlanda Jets 7 maj 2016

Matchrapport Arlanda 7/5

Vi tog emot Arlanda Jets på Arosvallen under solsken och påtaglig värme under lördagen. Vi hade 24 man ombytta till match och Arlanda kom med en betydligt bredare och erfaren trupp en oss, vilket var väntat då det oftast är fallen när man möter Stockholms lagen.

En seger och en förlust i helgen

Det blev både ris och ros i helgen.

Under lördagen hade både damlaget och herrlaget hemmamatch.

Först ut var damerna som tog emot Carlstad Crusaders. 
De i förväg segertippade Crusaders blev helt nollade av Roedeers krigande damer. Genom en väl genomförd match och grundligt scoutat inför matchen så kunde damerna till slut stå som segrare med 33-0.
Artikel från VLT 

Statistik från matchen

Damlagets coachstab 2016 del 4

Coach nummer fyra att presenteras är också en nykomling i damlaget, men inte i föreningen, Micke ”Zäta” Göranzon.

Presentation av damlagets coachstab 2016 del 3

Coach nummer tre att presenteras är ett nytillskott för året. Joe Probst, född i New Orleans och numer bosatt i Eskilstuna.
Han har en lång coachkarriär bakom sig och har hunnit coacha allt från U13 upp till seniorer. Han kom till Sverige 2001 och har sedan dess hunnit med att coacha i Tigers och Sharks i Eskilstuna och även i Nyköping Baltic Beasts. 

Med Sharks har han två vinster i Dukes med U19 och en divisions-vinst.
I år coachar han QBs i Västerås Roedeers damlag.


Super Bowl Party på Allstar

 

Nu är det klart vilka lag som möte i Super Bowl 50 på Levi´s stadium i San Francisco

Västerås Roedeers tillsammans med Allstar anordnar detta event på Allstar i Punkthuset.

Det kostar 220 kr och då får man förutom att se matchen en hamburgertallrik och en dricka, det kommer även att gå att köpa andra snacks under matchen.

Vi slår upp portarna kl.23.00 och startar direkt med maten så vi hinner med det innan matchen startar.

Kalender

2018-03-15 17:30
Gym/Fys träning U11/U13 U-13, U-11
2018-03-15 19:30 - 20:30
Gym U-17
2018-03-16 18:00 - 20:00
Gym Seniorlaget
2018-03-17 12:00 - 14:00
Gym Seniorlaget
2018-03-18 12:00 - 14:00
Gym Seniorlaget
2018-03-18 16:30 - 19:30
Fotbollsträning & teori Damlaget