Roedeers på Facebook / YouTube / Twitter

Damlaget

Preview Roedeers vs. Göteborg Marvels - Division 1 dam

Seriepremiär för damlaget i division 1 och för motståndet står Göteborg Marvels. Förberedelserna för säsongen började redan i november och vi hade ett sista förberedande läger den 1 maj, så nu känner vi oss redo för att säsongen ska börja på riktigt.

Truppen är fulltalig och vi kommer till spel med 16 spelare som till största delen består av erfarna spelare som har spelat i flera år tidigare. Så även om truppen kanske är lite i tunnaste laget så känns det ändå stabilt inför säsongen.

Göteborg som hade sin första match förra veckan, där dom vann med 48-6, kommer komma till matchen med ett stort självförtroende efter sin fina premiär. Offensivt var det framförallt deras 2 snabba runningbacks som levererade, men det var inte bara springspel utan dom var också deras största hot i passpelet.

Nyckeln i försvaret blir att få stopp på deras tidigare nämnda duktiga runningbacks, genom att alla spelare i försvaret flödar till bollen. På anfallet blir det kampen på linjen och hur vår offensiva linje hanterar deras stora, tunga defensiva linje. Överlag är jag övertygad om att vi har verktygen på försvaret, anfallet och special teams för att gå segrande ur matchen.

Robert Andersson
Huvudtränare
Västerås Roedeers Damlag

Prova På!

Välkomna att Prova-på!

Våra träningstider är:

Onsdagar 19:00-20:15 Plåthallen. Herr

Torsdagar 19:30-21:00 Solid Park Arena. Herr, Dam

Söndagar 17:30-19:30 i Plåthallen. Dam, U17, U15, U13, U11 (U13 och U11 tränar till 19)

 

Du behöver träningskläder och träningsskor, gärna fotbollsskor om du har samt vattenflaska. Varmt välkomna!

 

Har du frågor? Maila vårt kansli på kansliet@roedeers.se

Dags för High school

Låt oss presentera Jesper Sandström 17 år. Han har spelat med oss i tre år och har under dom åren utvecklats oerhört mycket. Nu är det dags för ett nytt äventyr.

Insamling till slutspelet

Nya Ordförande har ordet

Tänkte köra en presentation av mig så ni alla får veta vem jag är.

Extra Årsmöte

Styrelsen kallar till extra årsmöte för val av ordförande, kassör samt ordinarie ledamot för föreningen.

Plats: Arosvallen
Datum: 7/6 2018
Tid: 19.00

Varmt välkommen

Inför Roedeers @ Arlanda Jets 20/5 13:00 - Superserien Dam (n)

Nu har halva serien spelats och det är dags för returmöte mot förra matchens motståndare Arlanda Jets. Den matchen, som spelades hemma på Arosvallen, vanns av bortalaget Arlanda med 0 - 31. Nu Västerås ute efter revansch i returen som spelas på Kungsängens IP som en del i samarbetet mellan Arlandas och Upplands-Bro Broncos damlag.

 

Inför Roedeers - Arlanda Jets 29/4 15:00 - Superserien Dam (n)

I omgång 3 av Superserien Dam norra välkomnar vi Arlanda Jets till Västerås och Arosvallen. Vinnaren av den här matchen kommer ta kommandot i jakten på Stockholm och 1:a platsen, medans förloraren hamnar på efterkälken i kampen om slutspelsplatserna.

 

Matchrapport Roedeers @ Stockholm Mean Machines 21/4 - Superserien Dam (n)

Matchrapport Roedeers @ Stockholm Mean Machines 21/4 - Superserien Dam (n)

På ett mestadels soligt Zinkensdamms IP var hemmalaget Stockholm Mean Machines en storlek för stora för gästande Västerås Roedeers och gick segrande ur matchen med slutsiffrorna 26-7 (14-7 i halvtid).

Det var hemmalaget som började bäst och kunde efter en lång försöksserie som tog upp nästan hela första kvarten ta ledningen med 6-0 (efter att Västerås stoppat extrapoängsförsöket). Västerås anfall svarade med en bra blandning av spring- och passpel och kunde kvittera till 6-6 genom en touchdown av Elenor Hallin på pass från Sara Göranzon. Efter en lyckad extrapoängsspark, även den av Elenor Hallin, så kunde Västerås ta över ledningen med ställningen 6-7. Stockholm fortsatte med sitt tunga springspel och återtog ledningen med 14-6 med fyra minuter kvar av halvleken.

Andra halvlek började på sämsta möjliga sätt för Västerås då Stockholm tog emot avsparken och sprang med bollen hela vägen för en touchdown och utökade därmed sin ledning till 20-6. Resten av halvleken var det båda lagens försvar som spelade bäst och resultatet 20-6 såg ut att stå sig matchen ut. Men Stockholm ville annat och fick till en bra försökserie i slutet av halvleken och kunde med mindre än två minuter kvar av matchen göra en sista touchdown och fastställa slutresultatet till 26-7 i hemmalagets favör.

Vi gör lite för många misstag och orken räcker inte riktigt till för att vi ska hänga med Stockholm ända till slutet. Men sammantaget så gör vi en bra match även om det inte räckte hela vägen fram till seger.

I Västerås utsågs Elenor Hallin (Runningback / Free Saftey) till MVP.
I Stockholm utsågs offensiva linjespelaren Alexandra Törnstrand till MVP.

Robert Andersson
Huvudtränare
Västerås Roedeers Damlag

Inför Roedeers @ Stockholm Mean Machines 21/4 15:00 - Superserien Dam (n)

Då var det dags för omgång 2 av Superserien Dam norra och Västerås gästar fjolårsfinalisterna Stockholm Mean Machines på Zinkensdamms IP. Båda lagen vann sin första match, Västerås över Copenhagen Tomahawks med 20 - 0 och Stockholm över Arlanda Jets med 6 - 0.

Det var skönt att få spela match och därmed få en bättre bild av hur vi står oss. Vi gjorde överlag en bra match även om det begicks en del misstag i alla delar av spelet, men som ändå är rätt väntat i en premiärmatch. Köpenhamn gjorde en bra insats då det var deras första match någonsin och fortsätter dom utvecklas så kommer dom kunna ge flera lag bekymmer längre fram i serien.

Försvaret var den lagdel som levererade bäst med bland annat flera återhämtade fumbles och en interception (Sara Göranzon), men det var DE Alice Granvik som ledde vägen med 11,5 tacklingar (9 solo) varav 6,5 för förlust av yards och 2 framtvingade fumbles. På anfallet så var det mest springspel som gällde, men det var passpelet som levererade dom stora spelen där QB Sara Göranzon satte 4 av 6 passningar för 127 yards och 1 touchdown samt att hon själv sprang in ytterligare en TD. Även RB Elenor Hallin svarade för en bra insats med totalt 137 (68 på marken och 69 i luften) och 2 touchdowns.

I Stockholms vinst var det försvaret som ledde vägen, ett försvar som fullständigt stängde ner Arlandas springspel. Där ligger en stor utmaning för oss att lyckas etablera ett springspel och att på så sätt öppna upp ytor att passa på. På anfallet var det springspelet som gjorde det stora jobbet för Stockholm, men med lite mer flyt så hade dom även skapat flera stora passpel också. Det gäller att vi är på tårna i försvaret, så vi inte glömmer bort passpelet i våra försök att stoppa deras springspel.

Det här kommer bli den verkliga värdemätaren som visar hur vi ligger till den här säsongen. Dels då båda lagen har en match under bältet och har haft möjlighet att både utvärdera sin egen insats på film men även studera motståndet i förväg och dels då Stockholm är ett av Sveriges bästa lag och kan vi matcha upp bra mot dom så har vi goda chanser mot alla lag i serien. Nyckeln till segern i den här matchen tror jag kommer bli spelet i boxen, där det lag som kan springa bäst med bollen samt stoppa motståndarnas springspel kommer gå vinnande ur den här kampen.

Troliga starters

Offense
LT: Alice Granvik
LG: Emelie Sjöholm
C: Emmie Rask
RG: Caroline Wingård
RT: Elin Bengts
QB: Sara Göranzon
RB: Elenor Hallin
RB: Caroline Blom
WR: Malin Holmström
WR: Natalia Edlund
WR: Linnea Strand

Defense
DE: Alice Granvik
DT: Emelie Sjöholm
NT: Caroline Wingård
X: Maria Andersson Siikavuopio
S: Johanna Östlund
M: Caroline Blom
W: Natalia Edlund
R: Sara Göranzon
CB: Linnea Strand
CB: Lotta Rehn
FS: Elenor Hallin

Robert Andersson
Huvudtränare
Västerås Roedeers Damlag

Prenumerera på innehåll